1. Pripremite posudu cca 10×10 cm i namastite je s malo maslaca ili ulja ili stavite u nju papir za pečenje.


Sastojci:

- 4 šolje sitno mlevenog šećera
- 1/2 šolje kakaa u prahu (nezaslađenog)
- 1/4 šolje mleka s višim udelom masnoće
- 1/2 šolje maslaca
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- Šaka prženih, naseckanih lešnika

2. Pomešajte šećer i kakao i preručite u posudu koja može u mikrotalasnu.

3. Mešavinu prelijte mlekom i na kraju dodajte maslac u komadu.

4. Ništa ne mešajte već stavite da se gre oko 2 minute, dok se maslac potpuno ne otopi.

5. Izvadite posudu iz mikrotalasne, dodajte ekstrakt vanile i mikserom dobro izmiksajte na najjačoj brzini dok ne dobijete jednoličnu kremastu masu.

6. U masu ubacite lešnike i sve zajedno izmešajte.

7. Smesu ravnomerno ulijte u pripremljenu, namašćenu posudu pa stavite u zamrzivač na 10 minuta.

8. Nakon toga, okrenite posudu na ravnu površinu a dobijenu čokoladnu ploču narežite na kockice.

Izvor: kuhajtesauzitkom.com