Reč je kolaču koji podseća na čokoladu s lešnicima, a za čiju pripremu vam ne treba čak ni rerna.

1. Pripremite posudu cca 10×10 cm i namastite je s malo maslaca ili ulja ili stavite u nju papir za pečenje.
2. Pomešajte šećer i kakao i preručite u posudu koja može u mikrotalasnu.
3. Mešavinu prelijte mlekom i na kraju dodajte maslac u komadu.
4. Ništa ne mešajte već stavite da se gre oko 2 minute, dok se maslac potpuno ne otopi.
5. Izvadite posudu iz mikrotalasne, dodajte ekstrakt vanile i mikserom dobro izmiksajte na najjačoj brzini dok ne dobijete jednoličnu kremastu masu.
6. U masu ubacite lešnike i sve zajedno izmešajte.
7. Smesu ravnomerno ulijte u pripremljenu, namašćenu posudu pa stavite u zamrzivač na 10 minuta.
8. Nakon toga, okrenite posudu na ravnu površinu a dobijenu čokoladnu ploču narežite na kockice.
Izvor: kuhajtesauzitkom.com