1. Pripremite posudu cca 10×10 cm i namastite je s malo maslaca ili ulja ili stavite u nju papir za pečenje.
2. Pomešajte šećer i kakao i preručite u posudu koja može u mikrotalasnu.
3. Mešavinu prelijte mlekom i na kraju dodajte maslac u komadu.
4. Ništa ne mešajte već stavite da se gre oko 2 minute, dok se maslac potpuno ne otopi.
5. Izvadite posudu iz mikrotalasne, dodajte ekstrakt vanile i mikserom dobro izmiksajte na najjačoj brzini dok ne dobijete jednoličnu kremastu masu.
6. U masu ubacite lešnike i sve zajedno izmešajte.
7. Smesu ravnomerno ulijte u pripremljenu, namašćenu posudu pa stavite u zamrzivač na 10 minuta.
8. Nakon toga, okrenite posudu na ravnu površinu a dobijenu čokoladnu ploču narežite na kockice.
Izvor: kuhajtesauzitkom.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus