1. Table zamrznutog lisnatog testa staviti na dasku posutu brašnom i ostaviti da se odmrznu.


Sastojci:

Za testo:

- 400 g smrznutog lisnatog testa

Za krem:

- 400 ml mleka
- 3 kašike šećera
- vanilin šećer
- kesica pudinga od vanile
- 4 kašike šlaga
- 2 kašike ruma

Za fil:

- 4 kruške
- žumance
- kašika kondenzovanog mleka
- 3 kašike džema od kajsija
- kašika limunovog soka

2. Od mleka, šećera, vanilin šećera i praha pudinga od vanile skuvati čvrst puding. Prekriti komadom folije, da se ne bi uhvatio površinski sloj, pa ohladiti. Na kraju puding snažno umutiti, pri tom dodajuai šlag kao i rum.

3. 4 table lisnatog testa staviti jednu preko druge i tek tada rastanjiti oklagijom na dasci posutoj brašnom. Pleh (26 cm) obložiti masnim papirom i zatim prekriti lisnatim testom. Krajeve malo izdići, pa usuti krem od vanile.

4. Kruške oljuštiti, prepoloviti i izvaditi koštice. Sa ravnom površinom pritisnuti krem od pudinga. Eventualno nekoliko kriški krušaka, kao ukras, staviti u sredinu.

5. Rernu zagrejati na 220 stepeni. Od preostalog testa iseći trouglove i svaki staviti između krušaka tako da špic testa ide prema središtu kolača. Žumance pomešati sa kondenzovanim mlekom i time premazati delove lisnatog testa. Staviti u prethodno zagrejanu rernu, na poslednju rešetku i peći oko 25 minuta.

6. Sipati u šerpicu džem od kajsija i skuvati zajedno sa sokom od limuna, eventualno propasirati i preliti preko još toplih krušaka. Zatim ostaviti da se kolač ohladi i pre serviranja, po želji, posuti šećerom u prahu.