1. Umutite žicom mineralnu vodu sa šećerom, dodajte i mlevene i seckane orahe, suvo grožđe, rendane jabuke, prašak za pecivo, ulje, cimet i rogač.
2. U podmazan dublji pleh poređajte 4-5 kora (svaku poprskajte uljem) jednu na drugu i premažite filom koji ste napravili. Odozgo stavite dve kore (takođe svaku popskajte uljem), preko njih fil, pa nastavite tako dok ne utrošite sav materijal.
3. Završite s pet kora, koje ćete, kao i prethodne, svaku ponaosob poprskati uljem. Oštrim nožem baklavu isecite na kvadrate ili rombove i pecite na 180 stepeni oko 40-ak minuta.
4. Baklavu možete da pokrijete papirom ili folijom kako ne bi pregorela. Kad porumeni, izvadite iz rerne i ostavite da se prohladi.
5. Dok se baklava peče, napravite šerbet od šećera, vode i limuna. Kad provri, dodajte kardamom i dalje kuvajte na slabijoj vatri dok ne dobijete željenu gistinu.
6. Mlakim šerbetom prelijte mlaku baklavu ili hladnim hladnu baklavu. Ostavite da dobro upije.
Original šampita koju će deca obožavati
Jednostavan čizkejk sa bundevom
Kako da kod kuće napravite medovaču
Recept za rižoto sa graškom
Domaće lazanje po italijanskom receptu