1. Preliti suve kruške vodom i kuvati ih 20 minuta. Tečnost procediti i sačuvati. Iseckati suvo voće: kruške, šljive, kajsije, urme i smokve. Izmešati sa lešnicima. Rastopiti maslac.
2. Sipati brašno u činiju za merenje i u sredini napraviti udubljenje. Izdrobiti kvasac, dodati mu med i malo mlake vode. Pustiti kvasac da kisne oko 15 minuta, pokriven i na toplom mestu. Umešati kvasac u bršno, dodati maslac i oko 50 ml vodice od krušaka. Izmesiti u mekano lepljivo testo. Pokriti i staviti na toplo mesto da naraste na duplu količinu.
3. Dodati testu začine i mešavinu suvog voća i lešnika. Izmesiti i rasporediti u dva četvrtasta pleha za hleb (dužine oko 20 cm). Pokriti i opet ostaviti na toplom da naraste. Zagrejati rernu na 200 stepeni i peći hlebove oko 50–60 minuta (po potrebi poklopiti alu-folijom da ne zagori).
4. Zagrejati džem, izvaditi hlebove iz rerne i premazati ih dok su još vrući. Posuti bademima, pistaćima i ukrasnim trešnjama. Posuti šećerom u prahu pre služenja i seći na deblje parčiće.