Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kolači

Baklava bez kora sa jogurtom

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Znate kad steknete dovoljno iskustva u kulinarstvu onda tačno znate šta je previše dodato jednom receptu ili možda fali.... Ovo je moja baklava...

Izvor: Profimedia/Shutterstock

U vanglicu staviti orahe,suvo groždje, mleko brašno ulje griz,pecivo i sve lagano dobro izmešati. Sipati u podmazan pleh. Zagrejati rernu na 180 C stepeni.


Sastojci:

100 gr. mlevenih oraha 100 gr suvog grožđa 1 jogurt 1 šoljica ulja 3 šoljica mleka 3 šoljice brašna 3 šoljice griza 1 prašak za pecivo Sirup: šećer, 500 gr voda, 1/2 litra sok od jednog limuna

Peći u zagrejanoj rerni, dok gornja strana ne dobije zlatno braon boju oko 30 min.. Iseći na željeni oblik

Sirup: šećer dobro razmutiti u vodi i dodati sok od jednog limuna i pustiti da vri 5 minuta..

Napomena: ako nalivate sa hladnim sirupom, baklava mora biti vruća - ako nalivate vrućim sirupom, baklava mora biti hladna.

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti