1. Umutiti belanca sa šećerom, dodati žumanca pa brašno i kakao. Dobro izmešati, usuti u pleh (35x25), podmazan ili obložen papirom za pečenje. Peći 15ak minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.


Sastojci:

Kora: 4 jajeta, 4 kašike šećer,a 3 kašike brašna,  2 kašike kakaoa

Šerbet: 250 g šećera, 20 ml vode

Fil: 500 ml mleka, 120 g šećer,a 80 g brašn,a 20 g gustin,a 250 g margarin,a 1 vanil šećer, 150 gr šlaga

Čokoladna glazura: 100 g čokolade za kuvanj,e 1 kašika ulja, 3 kašike mleka

2. Skuvati šerbet od šećera i vode. Kad počne da ključa, smanjiti temperaturu, posle 3 minuta isključiti i ostaviti još 5 minuta pa skloniti sa ringle da se prohladi. Toplu koru preliti toplim šerbetom.

3. Razmutiti brašno i gustin sa malo mleka. U ostatak mleka staviti šećer i zagrejati (ali da ne proključa). Usuti brašno i gustin, smanjiti temperaturu i zakuvati kasicu. Ohladiti.

4. Umutiti margarin, dodati vanil šećer i pomešati sa dobro ohlađenom kašicom. Fil staviti preko kore.

5. Umutiti šlag pa premazati kolač.

6. Čokoladu otopiti sa mlekom i uljem i preliti preko šlag.a Malo sa viljuškom izmešati šlag i čokoladu vukući površinski viljušku uzduž i popreko.

7. Ostaviti da se ohladi i stegne. Iseći kocke. Prijatno! kodbakeugostima.blogspot.com