1. Sipajte puter u prosejano brašno da napravite grudvice. Dodajte šećer, suvo voće, a zatim jaje. Mešajte dok ne dobijete glatku smesu, onda formirajte loptice od testa, koristeći samo kap mleka po potrebi.


Sastojci:

225g brašna, prosejanog

110g usoljenog putera (poželjno Velški)

1 jaje

malo suvog grožđa

mleko, ako je potrebno

85g šećera u prahu

ekstra puter, za podmazivanje

2. Istanjite testo peciva na oko 5mm debljine, a zatim vadite krugove kalupom prečnika 7.5-10cm.

3. Zagrejte tiganj koji ste prethodno podmazali puterom. Višak masnoće odstranite papirnim ubrusom.

4. Stavite kolačiće u tiganj i pecite ih 2-3 minuta sa svake strane. Svaka strana treba da bude karamel braon pre nego što je okrenete na drugu stranu.

5. Kada su gotovi pospite ih šećerom u prahu dok su još vrući.