Sezona je breskvi i bilo bi šteta da ne iskoristite ove ukusne voćke za neku laganu letnju poslasticu. Većina danas retko da ima vremena da provodi sate u kuhinji spremajući poslastice, slatkiši koji se spremaju očas posla su ono što svakako preporučujemo. Ovaj sočan rolat sa breskvama lako se pravi, a toliko je mekan da se topi u ustima. 

Sastojci:

Za koru:

  • 3 jajeta
  • 100 g šećera
  • 60 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 2 kašike otopljenog putera
  • 3 breskve

Za fil:

  • 200 ml slatke pavlake
  • 25 g šećera u prahu
  • 1 kašičica ekstrakta vanile

Priprema:

Jaja umutite sa šećerom, dok ne postanu bela i penasta. Prosejte brašno, zajedno sa praškom za pecivo i sve ručno izmešajte. Dodajte rastopljen puter. Smesu prelijte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 180 stepeni 15 minuta. Kada je kora pečena ostavite da se malo prohladi, a zatim dok je još mlaka urolajte je i ostavite da se skroz ohladi. Za to vreme slatku pavlaku umutite s šećerom u prahu i ekstraktom vanile da dobijete čvrst šlag. Jednu breskvu sameljite u blenderu da dobijete kašu. Koru prvo premažite sosom od breskve, pa ravnomerno rasporedite šlag. Jedan deo šlaga ostavite za ukrašavanje. Rolat pažljivo umotajte, pa ga stavite u frižider na 3 sata da se ohladi. Pre posluživanja premažite ga ostatkom šlaga, pa ga ukrasite sa preostale dve breskve isečene na tanke kriške.

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE