Torta „Anđeoske suze“ je specifična po tome što se na vrhu pojave zlatne kapljice od kondenzacije kad se ohladi , i te kapljice nazivaju “Anđeoske suze”. Podloga se pravi od prhkog testa, fil od sira, a na vrhu je puslica koja se prosto topi u ustima. 

Ova torta je dostojna svake proslave i slavlja, a evo kako da je napravite.

Sastojci:

Kora:

  • 70 g hladnog putera ili margarina
  • prstohvat soli
  • 40 g šećera ili šećera u prahu
  • 1 žumance
  • 110 g brašna

Fil od sira:

  • 400 g svežeg sira
  • 100 g kisele pavlake
  • 1 kašika griza
  • 60 g šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 2 žumanceta

Puslica:

  • 3 belanceta
  • 2 kašike šećera
  • prstohvat soli
  • 1 kašičica vanilin šećera

Priprema:

Za sloj od sira umutite mikserom sveži sir, pavlaku, šećer, vanilin šećer, žumanca i griz. 

Za koru u blenderu izmrvite hladan puter sa brašnom, šećerom i prstohvatom soli dok se ne dobiju mrvice. Dodajte žumance i umutite testo. Ako je testo previše suvo možete dodati malo pavlake ili hladne vode. Stavite testo u frižider na 10-15 minuta. Potom testo rasporedite na dno kalupa. Izbockajte ga viljuškom. Stranice kalupa namažite puterom ili obložite pek papirom. Koru peći 10 minuta na 180 stepeni. Izvadite kalup iz rerne, i stavite fil od sira. Pecite još 25-30 minuta.

Umutiti belanca sa prstohvatom soli, vanilin šećerom i običnim šećerom dok ne postane čvrst šne. Stavite preko sloja od sira i pecite još 10 minuta. Ostavite gotovu tortu da se ohladi na sobnoj temperaturi. Tokom ovog vremena, male kapljice će se pojaviti na površini sloja od belanaca.

Izvor: Stvar ukusa

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE