Torta „Anđeoske suze“ je specifična po tome što se na vrhu pojave zlatne kapljice od kondenzacije kad se ohladi , i te kapljice nazivaju “Anđeoske suze”. Podloga se pravi od prhkog testa, fil od sira, a na vrhu je puslica koja se prosto topi u ustima.
Ova torta je dostojna svake proslave i slavlja, a evo kako da je napravite.
Sastojci:
Kora:
- 70 g hladnog putera ili margarina
- prstohvat soli
- 40 g šećera ili šećera u prahu
- 1 žumance
- 110 g brašna
Fil od sira:
- 400 g svežeg sira
- 100 g kisele pavlake
- 1 kašika griza
- 60 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 2 žumanceta
Puslica:
- 3 belanceta
- 2 kašike šećera
- prstohvat soli
- 1 kašičica vanilin šećera
Priprema:
Za sloj od sira umutite mikserom sveži sir, pavlaku, šećer, vanilin šećer, žumanca i griz.
Za koru u blenderu izmrvite hladan puter sa brašnom, šećerom i prstohvatom soli dok se ne dobiju mrvice. Dodajte žumance i umutite testo. Ako je testo previše suvo možete dodati malo pavlake ili hladne vode. Stavite testo u frižider na 10-15 minuta. Potom testo rasporedite na dno kalupa. Izbockajte ga viljuškom. Stranice kalupa namažite puterom ili obložite pek papirom. Koru peći 10 minuta na 180 stepeni. Izvadite kalup iz rerne, i stavite fil od sira. Pecite još 25-30 minuta.
Umutiti belanca sa prstohvatom soli, vanilin šećerom i običnim šećerom dok ne postane čvrst šne. Stavite preko sloja od sira i pecite još 10 minuta. Ostavite gotovu tortu da se ohladi na sobnoj temperaturi. Tokom ovog vremena, male kapljice će se pojaviti na površini sloja od belanaca.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem