1. Istopite 150 grama čokolade. Odvojite žumanca i belanca. 


Sastojci:

Testo:

150 g čokolade

5 jaja

150 g putera

150 g šećera

80 g brašna

ulje

Fil:

200 g bele čokolade

400 g slatke pavlake

kašika vanilinog šećera

400 g višanja, očišćenih od koštica

Preliv: 

200 g čokoalde za kuvanje

kašičica ulja

višnje za dekoraciju

2. Isecite puter na sitne komade, dodajte mu šećer i umutite ga. Zatim dodajte otopljenu čokoladu i sve promešajte.

3. Smesi od čokoalde i putera dodajte postepeno žumanca i brašno i promešajte.

4. Posebno umutite belanca i šam pažljivo dodajte čokoladnoj smesi, pa promešajte.

5. Sipajte smesu u pleh i pecite pola sata u rerni zagrejanoj na 180 C.

6. Izlomite belu čokoladu, otopite je i dodajte joj slatku pavlaku i vanilin šećer. Ovu smesu zagrevajte na srednjoj dok se lepo ne promeša, konstantno mešajući nekoliko minuta. Sklonite sa ringle i ohlađeni fil dobro umutite mikserom.

7. Pečenu koru presecite horinzontaln o na dva dela. Premažite jednu koru filom, pospite višnjama, zatim namažite ostatk krema, pa preklopite drugom korom. Otopite čokoladu za preliv s malo ulja pa prelijte kolač. Stavite ohlađenu poslasticu u frižider da se stegne, pa je pre služenja isecite na kocke.