1. Varjačom umutiti sve sastojke (šećer, vodu, brašno, cimet, sodu bikarbonu, ulje i džem). Najlakše vam je da sastojke merite čašom od jogurta. Merica je ista za sve.


Sastojci:

2 čaše šećera

2 čaše vode

2 čaše brašna

1 kesica sode bikarbone

pola kesice cimeta

Pola čaše ulja

6 kašika džema

orasi ili čokolada

2. Pre nego što dobijenu smesu stavite u pleh, prvo ga malo pouljite. Zagrejte rernu i ubacite pleh. Pecite oko pola sata na 220 stepeni. 

3. Pred kraj pečenja, izvadite pleh i kolač pospite orasima ili čokoladom, ili premažite džemom. 

4. Kolač vratite u rernu, koju ste prethodno isključili. Ostavite ga unutra jedno 5 minuta dok se smesa na sjedini sa prelivom, tj. dok se ne napravi pokorica. Ukoliko želite mrsno medeno srce, sastojci su isti - samo umesto vode, stavite dve čaše mleka. Postupak je isti.

Izvor: stil