1. Kvasac potopiti u malo toplog mleka sa kašikom šećera i izmešati.


Sastojci:

2 pune kašike kiselog mleka

300 ml mleka

800 g brašna (meko)

mala šoljica ulja

3 jaja

kocka kvasca (svežeg)

kašika šećera

1/2 kašičice soli

korica limuna

šećer u prahu sa posipanje + 1 vanilin šećer

300 ml ulja za prženje

2. U plastičnoj vanglici umutiti malo cela jaja, pa dodati kiselo mleko, kvasac, malo smlačeno mleko, limunovu koricu, ulje, pola brašna i so. Dobro izlupati testo varjačom pa dodati ostatak brašna. Testo mora da bude mekano ne kao za hleb. Pokriti folijom i krpom i ostaviti na toplo da naraste. Premesiti dva puta. 

3. Testo razvući na malo pobrašnjen sto oko prst debljine. Poslužavnik malo namazati uljem pa čašom vaditi krofne na njega. Pokriti opet folijom i krpom i ostaviti 20 min. na toplom da opet malo narastu. 

4. Narasle krofne pržiti u šerpi i stavljati ih tako da ono što vam je bilo gore okrenute sad dole u ulje. Obavezno smanjite ringlu i pržite na pola jačine. Čim ih stavite u šerpu pokrite poklopcem. Okrećite kad  je donja strana pržena i sad nemojte pokrivati. Ako vam krofne imaju venac znajte da ste uspeli i da su narasle baš onako kako treba. Pospite prah šećerom zamirisan vanilom i uživajte...

Izvor: Kod bake u gostima