Sastojci:

Prvi sloj:

  • 250 g putera
  • 250 g brašna
  • 200 g šećera
  • pola kesice praška za pecivo 
  • pola kašičice vanilin šećera
  • 3 jajeta

Drugi sloj:

  • 600 g krem sira
  • 100 g šećera
  • 4 jajeta
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • maline

Kako se pravi kolač:

Žuti kolač spada među klasike, ali sada obogatite recept vanila filom koji totalno menja ukus popularnom kolaču.

Najpre umutite omekšali puter sa šećerom i vanilin šećerom. Zatim postepeno dodajte jaja, muteći sve vreme. Na kraju sipajte brašno i prašak za pecivo pa promešajte špatulom. Smesu stavite u kalup i poravnajte.

Kako da klasični žuti kolač ne bude suv?

Dodajte malo jogurta, pavlake ili mleka u testo za dodatnu sočnost.
Pazite da se ne prepeče – proverite ga već nakon 25-30 minuta.
Nakon pečenja, možete ga lagano premazati mlekom, sokom od narandže ili sirupom da ostane vlažan.

Zatim pomešajte krem sir, šećer i vanila ekstrakt pa umutite mikserom. Postepeno dodajte jedno po jedno jaje i dobro umutite. Dobijenu smesu sipajte preko prethodne u kalup. Odozgo poređajte maline i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40-45 minuta.

Bonus video

Mini čizkejk  Izvor: Mini čizkejk