1. Prosejte brašno, u sredini gomilice napravite rupu. Rastopite kvasac sa kašicicom šecera u 4 kašike mlakog mleka i ulijte u rupu. Pospite ga s malo brašna, izmešajte, pokrijte i ostavite da se diže na toplom 20 minuta.
2. Potom dodajte ostale sastojke i umesite kompaktno testo. Pokrijte ga i ostavite da se diže još 30 minuta.
3. Izmešajte svež i postan sir. Razbijte jaje, odvojte belance od žumanceta. Žumance zatim izmešajte sa 4 kašike pavlake i 2 kašike šećera. U sir umešajte preostalo jaje, belance, pavlaku, šećer, rastopljeni puter, srž vanile, gustin, so i suvo grožđe.
4. Rernu zagrejte na 180 stepeni. Naraslo testo premesite, na okruglo razvaljajte, položite u namašceni kalup (ø 26 cm) i uokolo napravite povišeni rub. Ulijte smesu od sira, premažite je smesom od žumanceta i pavlake, pospite šecerom sa cimetom i ostavite da odstoji 10 minuta. Potom kolac stavite u zagrejanu rernu i pecite oko jedan sat. Pre posluživanja po želji ga pospite šećerom u prahu.