1. Sitno naseckajte kandirane pomorandžu i limun. Na kockice iseckane kajsije i šljive pomešajte sa suvim grošđem, prelijte rumom i ostavite da odstoji 8 sati. U posudu prosejte brašno, u sredinu ulijte kvasac razmućen s malo mlakog mleka i kašicicom šećera, lagano ga pomešajte s brašnom pa ostavite 15 minuta da se zapeni.
2. Dodajte ostatak mleka i šećera, mleven badem, so, aromu i 200 g omekšalog maslaca. Umesite testo, prekrijte ga krpom i ostavite 1 sat na toplom da se diže.
3. Testo potom premesite i razvaljajte u pravougaonik debljine 2 cm. Premažite ga ostatkom maslaca, pospite kandiranim voćem, orasima i voćem natopljenim u rumu, urolajte po dužoj stranici, stisnite krajeve i ostavite kolač još 30 minuta da se diže.
4. Pecite oko 1 sat u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Gotov kolač premažite otopljenim puterom, ostavite da se malo ohladi pa pospite mešavinom vanilin šećera i šećera u prahu.