1. Rernu upalite da se zagreje na 180° C. Šargarepu narendajte na sitne tračice. Odvojte belanca od žumanaca, belancima dodajte so i umutite ih u čvrst sneg. Zasebno penasto izmiksujte puter i šećer, žumanca dodajte jedno po jedno, zatim pomorandžinu koru i sok. Na kraju umešajte brašno, prašak za pecivo, orahe i bademe, aromate i šargarepu. Lopaticom lagano dodajte i sneg od belanaca.

2. Na pleh za mafine stavite papirnate korpice, napunite ih testom, stavite u rernu i pecite oko 30 minuta. Umutite belance sa šećernim sirupom da dobijete šam. Namažite korpice i pospite cimetom.


Sastojci:

150 g šargarepe
3 jajeta
prstohvat soli
150 g omekšalog putera
150 g šećera
kora i sok od 1/2 neprskane pomorandže
100 g brašna
1 kašicica praška za pecivo
po 40 g mlevenih badema i oraha
1/2 kašicice cimeta u prahu
prstohvat karanfića u prahu
3 prstohvata đumbira u prahu

Za kapice:
2 belanceta
100 g šećera