1. Rernu zagrejte na 210° C. Izmešajte brašno i prašak za pecivo.

2. Odvojte belanca od žumanaca, umutite belanca s prstohvatom soli, kašičicom soka od limete i 120 g šećera (postepeno ga dodajte). Varjačom ili lopaticom dodajte žumanca i koru limete. Smesu razmažite po plehu obloženom masnim papirom i pecite 8 minuta. Iskrenite na krpu posutu šećerom, sklonite masni papir, biskvit umotajte i ostavite da se hladi.

3. Pomorandžu oljuštite, isecite svaku krišku na manje delove. Sir i želatin mutite mikserom 2 minuta i dodajte sok od limete. Umutite šlag sa 30 g šećera pa ga umešajte u smesu od sira.

4. Biskvit odmotajte, premažite kremom od sira, po nemu rasporedite komadiće pomorandže, umotajte u rolat i ostavite u frižideru minimalno 2 sata. Po želji pospite šećerom u prahu.


Sastojci:

120 g brašna
1/2 kašičice praška za pecivo
3 jaja
5 kašičica soka od limete
150 g šećera
2 kašičice rendane kore neprskane limete (ili limuna)
1 crvena pomorandža
250 g posnog sira
1 kesica želatina
250 ml umućene slatke pavlake