1. Izdrobiti kvasac, dodati mu kašičicu šećera, mlako mleko i malo brašna. Izmešati i glatku masu ostaviti da fermentira na toplom mestu.
2. Pomešati kvasac i brašno. Ostatak šećera rastopiti u mleku pa dodati brašnu, kao i maslac, so i žumanca. Umesiti glatko testo.
3. Oprati i osušiti pomorandžu. Narendati koru i dodati testu, kao i oprano i osušeno suvo grožđe. Još jednom premesiti.
4. Testo staviti u podmazan duguljast pleh i ostaviti da naraste. Zatim, peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 1 sat.
5. Kada se prohladi, iseći na parčad.
Još
KategorijeOstalo
Tema portala
NaslovnaNajnovijePraznici i slaveReceptiDesertiPosna jela Kuhinje sveta Trikovi i savetiZanimljivosti
© 2025 MONDO, Inc. Sva prava zadržana.
Val Kilmer se godinama lečio od raka grla: "Ili jedem ili dišem, ne može i jedno i drugo"
"Život je za borce, ili si lav ili te nema": Tužna priča Jelene Marjanović, od strininih reči se svako naježi
6 grešaka zbog kojih provalnici odmah znaju da niste kući: Ovo nikad nemojte da radite ako napuštate svoj dom
Šta boja telefona govori o vama? Pobednici uvek imaju isti izbor, a najčešću biraju oni kojima je važna suština
Šta broj stana ili kuće govori o vlasniku? Numerologija otkriva da li na adresi živi intelektualac ili boem
Kako da gledate kroz ljude? Frojdova tehnika i danas radi, a zasniva se greškama koje svaki čovek često pravi
3 starinske poslastice koje su se spremale u Jugoslaviji: Nema kuće koja nije mirisala na njih, a dok smo ovo jeli pucali smo od zdravlja
Tanja je uzela 10 žutih, domaćih jaja i obojila ih sa čajem: Evo kako da dobijete vaskršnje jaje zvano "Zvezdano nebo"
Najboji prirodni način farbanja jaja u jarko crvenu boju star 50 godina: Potrebna vam je samo 1 namirnica
Najbrži i najukusniji ručak iz jednog tiganja: Sprema se za manje od 20 minuta
Ovo je bio omiljeno doručak u Jugoslaviji za vreme uskršnjeg posta: Veoma je zdrav, a jeftin, svi su obožavali taj ukus
Najkremastija torta na svetu bez pečenja i jaja: Pravi se sa svega 20 minuta, a ukusom osvaja i najveće sladokusce
Bakin kolač po čuvenom receptu iz Jugoslavije starom preko 50 godina, najbolji je zbog 1 cake: A galete su danima sveže
Farbanje jaja belim vinom: Boja koja svetluca i presijava se kao šljokice a potrebno vam je samo 10 minuta za bojenje
Ovo je najgore jelo koje je Gordon Remzi ikad probao, a vole ga i Srbi: Doslovno ga je ispljuvao zbog bizarnog sastojka
7 recepata za 7 ručkova na vodi za svaki dan u nedelji: Zdravi, veoma izdašni, a imaju fenomenalan ukus
Još iz kategorije
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.