Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slatka testa

Kako da pripremite najukusniji patišpanj

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Za početnice, ali i za iskusne domaćice prikazujemo umeće pravljenja najboljeg patišpanja kao osnove za mnoge poslastice

1. Pre nego što se počne sa pripremom sastojaka, potrebno je zagrejati rernu na 200-220 stepeni.


Sastojci:

5 celih jaja

5 kašika šećera

5 kašika brašna

1 prašak za pecivo

2. Pleh za pečenje patišpanja podmazati sa malo masti ili ulja i posuti brašnom kako se testo ne bi zalepilo. Umesto toga, jednostavnija opcija je staviti foliju ili papir za pečenje.

3. Zatim odvojiti belanca od žumanaca.

4. U posudi mikserom umutiti belanca u čvrst sneg.

5. Kada smesa postane gusta, početi sa dodavanjem jednog po jednog žumanca uz konstantno mućenje.

6. Postepeno dodavati šećer i prašak za pecivo.

7. Kada se sve dobro sjedini, dodati brašno i mešati ga varjačom, ne mikserom.

8. Smesu sipati u pleh i peći u rerni na temperaturi od 180 stepeni.

9. Preporučeno vreme za pečenje je 20-30 min s tim što pri kraju bi trebalo probati čačkalicom da li je biskvit gotov kako ne bi zagoreo. Ako na čačkalici ima testa, potrebno je još peći.

10. Ostaviti kolač par minuta u poluotvorenoj rerni, posuti ga šećerom u prahu i poslužiti.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: sveznan.com

Tagovi

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti