1. Pre nego što se počne sa pripremom sastojaka, potrebno je zagrejati rernu na 200-220 stepeni.
2. Pleh za pečenje patišpanja podmazati sa malo masti ili ulja i posuti brašnom kako se testo ne bi zalepilo. Umesto toga, jednostavnija opcija je staviti foliju ili papir za pečenje.
3. Zatim odvojiti belanca od žumanaca.
4. U posudi mikserom umutiti belanca u čvrst sneg.
5. Kada smesa postane gusta, početi sa dodavanjem jednog po jednog žumanca uz konstantno mućenje.
6. Postepeno dodavati šećer i prašak za pecivo.
7. Kada se sve dobro sjedini, dodati brašno i mešati ga varjačom, ne mikserom.
8. Smesu sipati u pleh i peći u rerni na temperaturi od 180 stepeni.
9. Preporučeno vreme za pečenje je 20-30 min s tim što pri kraju bi trebalo probati čačkalicom da li je biskvit gotov kako ne bi zagoreo. Ako na čačkalici ima testa, potrebno je još peći.
10. Ostaviti kolač par minuta u poluotvorenoj rerni, posuti ga šećerom u prahu i poslužiti.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus