1. Razdvojiti žumanca od belanaca. Promešati brašno, pivo, žumanca i malo soli. Ostaviti testo da stoji na toplom oko 15 minuta, da naraste.
2. U međuvremenu oljuštiti jabuke i nožićem izdubiti semenke iz sredine. Iseći jabuke na kolutove debljine 1 cm. Čvrsto umutiti belanca i umešati u testo.
3. Zagrejati ulje u manjem sudu, tako da ulje bude duboko. Viljuškom nabosti parče jabuke, provući je kroz testo i ispržiti u ulju dok ne dobije zlatnorumenu boju. Ispržene komade staviti na papirnu salvetu da upije višak ulja.
4. Pre serviranja posuti šećerom u prahu.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus