1. Rastopimo kocku kvasca u malo tople vode ili mleka i dodamo kašičicu šećera. U činiji umutimo žumanca dodamo kašiku šećera, pa uspemo rastvoren kvasac. Dodamo mleko, jogurt ulje, pola brašna malo umutimo varjačom pa dodamo malo soli. Dodajemo ostatak brašna i mešamo da dobijemo glatko testo malo mekše nego za hleb.
2. Pokrijemo testo folijom i krpom i ostavimo na toplom da naraste.
3. Za to vreme sameljemo mak i orahe i dodamo šećer, pa poparimo sa malo mleka.
4. Testo premesimo pa nam još jednom naraste. Kad je i drugi put naraslo istresemo ga na malo pobrašnjiven sto umesimo i podelimo na dva dela. Razvijemo oklagijom pravougaonik pa dodamo mak i lepo razvučemo. Uvijemo u rolat (štrudlu) i stavimo u podmazan pleh koji možete obložiti papirom. Tako uradite i sa drugom jufkicom, nju namažete orasima i uvijete. Pokrijete folijom i krpom i ostavite da raste.
5. Rernu uključite na 200 stepeni C pa stavite naraslu štrudlu. Posle desetak minuta smanjite na 180 i ako je porumenela pokrijete folijom. Pečete tačno 50 min na 180 stepeni. Štrudlu izvadite kad je pečena i sečete je kad se ohladi.
Izvor: Kod bake u gostima
Original šampita koju će deca obožavati
Jednostavan čizkejk sa bundevom
Kako da kod kuće napravite medovaču
Recept za rižoto sa graškom
Domaće lazanje po italijanskom receptu