Mafine nije teško napraviti, pa tako i početnici u kuhinji mogu da spreme ukusnu poslasticu koji će im uspeti iz prvog pokušaja. Postoje razni recepti za mafine, pa tako možete da pravite slane ili slatke, a naš današnji predlog su ovi mekani i punjeni džemom.
- Sastojci:
- 2 jajeta
- 100 g šećera
- 8 g vanilin šećera
- prstohvat soli
- 1-2 kašičice ekstrakta vanile
- 125 ml jogurta
- 50 ml mleka
- 100 ml ulja
- 200 g brašna
- 8 g praška za pecivo
- džem od jagoda
- bademi
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom i vaniln šećerom, pa dodajte so i sipajte jogurt, mleko, ulje i vanilu. Dobro sjedinite, pa dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Dobijenu smesu sipajte (ali ne do vrha) u kalup za mafine u koji ste stavili paprine kalupe. Stavite preko malo džema i pospite seckanim bademima. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus