1. Prvo napravite fil. U posudu staviti mleko, šećer, vanilu, mleveni mak, kuvati dok se šećer ne istopi, skinuti sa vatre i dodati džem od šljiva, dobro izmešati.
2. U mlako mleko staviti 2 kašike šećera i 1 kašiku kvasca, da stane 5 minuta pa dodati 1 jaje, 8 kašika ulja, prstohvat soli i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Zamesiti testo i ostaviti da nadolazi.
3. Nadošlo testo izraditi i razvaljati u ploču debljine 3-4 mm premazati sa filom i urolati, staviti u pleh obložen papirom.
4. Umutiti 1 kašiku ulja, 1 kašiku mleka i 1 kašičicu brašna, premazati štrudlu i ostaviti da stane 15-20 minuta, premazati još jednom sa preostalim premazom, na par mesta izbockati štapićem za ražnjiće i peći na 180 stepeni 25-30 minuta. Pečenu štrudlu posuti šećerom u prahu.
Izvor: Danina kuhinja