1. Brašno izručiti na radnu površinu, dodati malo soli i 90 g šećera. Napraviti udubljenje u sredini brašna i u njega dodati iseckani hladni maslac. Dodati 1 jaje i oko 3 kašike mlake vode, pa sve izmesiti brzo da ne počne da se lepi od maslaca koji se topi. Uviti testo u foliju i držati u frižideru 30 minuta.

2. Zagrejati rernu na 200 stepeni. Sir izmešati sa 100 g šećera, malo soli, slatkom pavlakom, gustinom, 4 jajeta i korom limuna.

3. Razviti testo između dve providne folije. Obložiti nauljen pleh za tart (o 26 cm) i podići ivice. Sipati preko testa krem od sira, poređati kajsije i staviti u rernu da se peče oko 40–45 minuta.


Sastojci:

250 g brašna
so
190 g šećera
125 g maslaca
5 jaja
1 kg kajsija (može i iz konzerve)
500 g sremskog sira
200 ml neutralne pavlake
1 kašika gustina
1 kašičica rendane kore limuna
šećer u prahu