1. Odmrznuto testo razviti oklagijom i obložiti njime okrugli pleh (ø 26). Probosti testo više puta viljuškom i posuti lešnicima.
2. Jabuke oljuštiti i iseci na tanke kriškice. Zagrejati maslac i prodinstati jabuke. Posuti sa 30 g šećera i dinstati još 5 minuta.
3. Umutiti jaja, vanilin šećer i 20 g šecera, pa smesu umešati u slatku pavlaku.
4. Zagrejati rernu na 200 stepeni. Poređati jabuke po testu, preliti kremom.
5. Peći 40 minuta.
Švajcarska pita od jabuka
Ova mirisna i sočna pita odvešće vas u podnožje švajcarskih Alpa.
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus