Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slatka testa

Švajcarska pita od jabuka

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Ova mirisna i sočna pita odvešće vas u podnožje švajcarskih Alpa.

Izvor: Profimedia/Shutterstock

1. Odmrznuto testo razviti oklagijom i obložiti njime okrugli pleh (ø 26). Probosti testo više puta viljuškom i posuti lešnicima.

2. Jabuke oljuštiti i iseci na tanke kriškice. Zagrejati maslac i prodinstati jabuke. Posuti sa 30 g šećera i dinstati još 5 minuta.

3. Umutiti jaja, vanilin šećer i 20 g šecera, pa smesu umešati u slatku pavlaku.

4. Zagrejati rernu na 200 stepeni. Poređati jabuke po testu, preliti  kremom.

5. Peći 40 minuta.


Sastojci:

300 g smrznutog lisnatog testa
4 kašike mlevenog lešnika
800 g slatko kiselkastih jabuka
30 g maslaca
80 g šecera
2 jaja
1 kesica vanilin šećera
200 ml slatke pavlake

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti