1. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Podmažite pleh. Ocedite višnje. Stavite u činiju puter iseckan na listiće. Dodajte šećer i so i sve kremasto umutite. Postepeno dodajte jedno po jedno jaje. Promešajte brašno i prašak za pecivo pa dodajte u krem i dolijte mleko. Umesite meko testo. Po potrebi dodajte još mleka.

2. Polovinu testa sipajte u pleh i poravnajte. U ostatak testa dodajte kakao i rum, zatim i očišcene i oceđene višnje, pa prelijte preko svetlog krema. Pecite 30 minuta, potom ga izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi.

3. Skuvajte puding od vanile s mlekom i šećerom, ostavite da se ohladi. Penasto umutite puter i šećer u prahu. Postepeno dodajte puding, kašiku po kašiku, lepo sjedinite pa dobijenom masom premažite kolač.

4. Umutite šlag i njime premažite tortu.

5. Iseckajte čokoladu i otopite je zajedno sa puterom, na pari. Ukrasite tortu po želji.


Sastojci:

250 g putera
200 g šećera
prstohvat soli
6 jaja
400 g brašna
3 kašičice praška za pecivo
5 kašika mleka
1 kašika kakaa u prahu
2 kašike ruma
2 tegle (po 720 ml) višanja
1 kesica pudinga od vanile
500 ml mleka
3 kašike šećera
200 g razmekšalog putera
50 g šećera u prahu
200 g čokolade za kuvanje
25 g putera
2 šlaga