1. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Podmažite pleh. Ocedite višnje. Stavite u činiju puter iseckan na listiće. Dodajte šećer i so i sve kremasto umutite. Postepeno dodajte jedno po jedno jaje. Promešajte brašno i prašak za pecivo pa dodajte u krem i dolijte mleko. Umesite meko testo. Po potrebi dodajte još mleka.
2. Polovinu testa sipajte u pleh i poravnajte. U ostatak testa dodajte kakao i rum, zatim i očišcene i oceđene višnje, pa prelijte preko svetlog krema. Pecite 30 minuta, potom ga izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi.
3. Skuvajte puding od vanile s mlekom i šećerom, ostavite da se ohladi. Penasto umutite puter i šećer u prahu. Postepeno dodajte puding, kašiku po kašiku, lepo sjedinite pa dobijenom masom premažite kolač.
4. Umutite šlag i njime premažite tortu.
5. Iseckajte čokoladu i otopite je zajedno sa puterom, na pari. Ukrasite tortu po želji.
Torta sa višnjama
Ova torta idealna je za one koji vole i voće i čokoladu.
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus