1. U mlako mleko staviti kvasac, kašičicu šećera i brašna i ostaviti da naraste. Sjediniti jaja, kiselo mleko, ostatak šećera i so. Dodati mleko sa nadošlim kvascem i brašnom zamesiti testo. Ostaviti da odstoji pola sata.
2. Nadošlo testo podeliti 16 loptica. Loptice oklagijati, premazivati margarinom i slagati jednu na drugu (dva puta po osam). Poslednje loptice ne premazivati.
3. Razvući oba dela testa skroz tanko, i iseći ih na po 8 trouglova. Na svaki trougao staviti kašičicu džema i urolati kroasane. Voditi računa da krajevi budu spojeni kako džem ne bi iscureo napolje. Blago saviti kroasane u oblik potkovice.
Kroasani sa džemom
Topli i mirisni odvešće vaše misli čak do Francuske...
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus