1. Od litre mleka oduzmite deo da razmutite puding i šećer. Ostatak stavite da provri, pa zakuvajte razmućeni puding i šećer. Tako vruću smesu podelite na dva dela, u jedan stavite belu, a u drugi mlečnu čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Ostavite da se ohladi.


Sastojci:

1l mleka

10 kašika šećera

3 pudinga od vanile

300 gr mlečne čokolade

100 gr bele čokolade

500 ml slatke pavlake

plazma keks koliko je dno obruča

2. Umutite slatku pavlaku, pa 1/4 stavite u beli krem i 1/4 u tamni krem.

Uzmite obruč ili okruglu šerpu, stavite samolepljivu foliju na dno i strane, pa izlijte beli krem i deo tamnog krema koji ćete blago izmešati sa belim kako bi se napravile crnobele šare. Preko stavite ostatak slatke pavlake, pa ostatak tamnog krema. Sve radite lagano i pažljivo.

3. Na kraju poređajte plazma keks namočen u mleko. Preko zalepite još jedan komad samolepljive folije i stavite u zamrzivač na par sati.

Izvadite, skinite gornju foliju, poklopite tacnom, pa okrenite. Milka torta biće idealnog oblika. Dekorišite po želji, poslužite i uživajte!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: brzevijesti.ba