Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PROLEĆNA RAPSODIJA: Maslačak torta

Poslastica koja osvežava sastojcima, nezaboravnog je ukusa

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

Kora:


Sastojci:

Za koru:

6 belanaca

6 kašika šećera

100 g kokosa

1 kašika prezle

Za fil I:

6 jabuka

5 kašika šećera

100 ml vode

1 kašika gustina

Za fil II:

6 žumanaca

3 kašike šećera

1 puding od vanile

400 ml mleka

100 g margarina

100 g šećera u prahu

Za dekoraciju:

3 šlaga

1. Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg, zatim dodati kokos i prezle i lagano promešati kašikom da se svi sastojci dobro povežu.

2. Pripremlenu smesu sipati u veći pravougoani pleh obložen pek-papirom i peći na 150°C dok kora ne dobije zlatkastu boju i postane hrskava.

3. Pečenu koru ostaviti da se prohladi, a zatim je preseći po dužini da se dobiju dve jednake kore.

Fil I:

1. Očistiti i izrendati jabuke, posuti ih šećerom, dodati vodu i kuvati na umerenoj temperaturi dok ne omekšaju. Pred kraj kuvanja dodati gustin razmućen u malo vode i lagano mešati dok se fil ne zgusne. Skinuti s ringle i ostaviti da se prohladi.

Fil II:

1. Penasto umutit žumanca, dodati puding i nekoliko kašika mleka, a ostatak mleka sa šećerom staviti da provri.

2. U ključalu smesu zakuvati razmućena žumanca i mešati dok se ne zgusne.

3. Margarin umutiti sa šećerom u prahu, pa sjedniti s ohlađenim pudingom.

Finalni postupak:

1. Preko kore nanaeti fil II, zatim fil I i ponoviti postupak da se utroši sav materijal.

2. Umutiti šlag po uputstvu s kesice, pa po želji ukrasiti tortu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: lepotaizdravlje.rs

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti