Ako imate malo vremena i volju napravite ovu jednostavnu tortu koja će sve oduševiti.
Za koru:
6 jaja
180 g šećera
90 g gustina
90 g brašna
1 kašičica narendane kore narandže
Za fil:
1 l mleka
1 puding ukusa čokolade
8 punih kašika brašna
5 kašika šećera
50 g rendane čokolade
50 g čokolade
250 g margarina
100 g prah šećera
Priprema:
Umutiti penasto jaja uz postepeno dodavanje šećera pa dodati kroz sito mešavinu brašna i gustina mešajući lagano kašikom. Dodati koru pomorandže. Izliti u kalup sa pek papirom i ispeći na 180 stepeni 20-25 minuta. Ohlađenu torticu prerezati na 3 jednaka dela.
U 1l mleka skuvati mešavinu pudinga, brašna i šećera. Dodati čokoladu i sjediniti. Umutiti margarin sa prah šećerom i dodavati fil od čokolade. Umutiti penasto. Dodati čokoladu rendanu i izmešati. Filovati tortu i ukrasiti šlagom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagram
Izvor: recepti.com
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom