Testo
Zagrejati rernu na 175 stepeni. Rastopiti čokoladu nad vodenom parom. Kremasto umutiti puter, šećer i so. Odvojiti belance od žumanaca. Dodavati žumance i čokoladu. Umešati badem, brašno i prašak za pecivo, a zatim dodati i čvrsto ulupana belance. Peći u kalupu za torte (prečnika 26 cm) 30 minuta.
Fil i ukrašavanje
1. Želatin razmutiti, a zatim umešati amareto. Čim tečnost počne da se steže, dodati ulupanu slatku pavlaku.
2. Ocediti višnje iz kompota. Napraviti preliv od 250 ml soka od višanja, šećera i preliva za tortu (prema uputstvu na kesici). Testo dvaput preseći vodoravno. Donju koru premazati sa šest kašika krema sa amaretom. Staviti 2/3 višanja i preliv za torte, a zatim drugu koru. Premazati je sa šest kašika krema i prekriti trećom korom. Tortu premazati preostalim kremom i hladiti dva sata u frižideru.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus