1. Rernu zagrejte na 175 stepeni. Žumanca, šećer, vanilin-šećer, cimet, so i 3 kašike vruće vode kremasto umutite. Ulupajte belanca u čvrst sneg. U krem postepeno dodajte brašno, prašak za pecivo, lešnike i na kraju sneg.
2. Kalup prečnika 26 cm prekrijte masnim papirom, sipajte testo i pecite 30-35 minuta.
3. Rastopite želatin. Zakuvajte šećer, 0,3 dl vode i vino, dodajte želatin i rashladite. Pre nego što počne da se steže, dodajte umućenu pavlaku.
4. Testo prepolovite i labavo učvrstite prstenom. Pomešajte sok s likerom, pa time poprskajte obe kore. Donju koru premažite džemom, prekrijte gornjom korom, prelijte kremom pa hladite četiri sata.
5. Čvrsto umutite pavlaku pa je našpricajte po ivici u vidu ružica. Ukrasite tortu tanko isečenom pomorandžinom korom, a po želji i mrvicama čokolade i listićima nane.