1. Rernu zagrejte na 175 stepeni. Žumanca, šećer, vanilin-šećer, cimet, so i 3 kašike vruće vode kremasto umutite. Ulupajte belanca u čvrst sneg. U krem postepeno dodajte brašno, prašak za pecivo, lešnike i na kraju sneg. 


Sastojci:

Za testo:

4 jajeta
150 g šećera
kesica vanilin-šećera
malo cimeta i soli
90 g brašna
2 kašičice praška za pecivo
60 g mlevenih lešnika

Za krem:

6 listova želatina
120 g šećera
2 dl belog vina
7,5 dl slatke pavlake

Za natapanje:

0,8 dl soka od pomorandže
0,8 dl likera od pomorandže
80 g džema od pomorandže

Za ukrašavanje:

1 dl slatke pavlake
šećer u prahu
pomorandžina kora

2. Kalup prečnika 26 cm prekrijte masnim papirom, sipajte testo i pecite 30-35 minuta.

3. Rastopite želatin. Zakuvajte šećer, 0,3 dl vode i vino, dodajte želatin i rashladite. Pre nego što počne da se steže, dodajte umućenu pavlaku. 

4. Testo prepolovite i labavo učvrstite prstenom. Pomešajte sok s likerom, pa time poprskajte obe kore. Donju koru premažite džemom, prekrijte gornjom korom, prelijte kremom pa hladite četiri sata. 

5. Čvrsto umutite pavlaku pa je našpricajte po ivici u vidu ružica. Ukrasite tortu tanko isečenom pomorandžinom korom, a po želji i mrvicama čokolade i listićima nane.