1. Pleh prečnika 26 cm obložite masnim papirom, a rernu zagrejte na 175 stepeni.


Sastojci:

Za testo:

4 jajeta
120 g šećera
kesica vanilin-šećera
rendana kora pomorandže
100 g mlevenih lešnika
100 g brašna
3 kašičice praška za pecivo

Za krem:

1,5 kesica želatina
3 pomorandže
750 g mladog sira (20% masti)
375 g ribizli
100 g šećera
4 dl slatke pavlake

Za ukrašavanje:

3 dl slatke pavlake
1 pomorandža

2. Jaja, šećer, vanilin-šećer, rendanu koru pomorandže i 4 kašike vode mutite kremasto oko 10 minuta. 

3. Lešnike, brašno i prašak za pecivo pomešajte, dodajte masi od jaja i izmešajte. Sipajte u pleh i pecite oko 40 minuta, pa ohladite.

4. Želatin rastopite u hladnoj vodi. 

5. Dve pomorandže oljuštite i sitno isecite, a jednu iscedite. 

6. Sir, komadiće pomorandže, sok, ribizle i šećer pomešajte, pa u tankom mlazu sipajte želatin.

7. Kad fil počne da se steže, dodajte čvrsto ulupanu slatku pavlaku.

8. Testo prepolovite, pa donju koru učvrstite prstenom. Nafilujte s pola krema, prekrijte drugom korom i premažite ostatkom.

9. Hladite barem dva sata, pa sklonite prsten.

10. Pavlaku čvrsto umutite i na torti špricem napravite guste ružice.

11. Oljuštenu pomorandžu isecite na kolutove, i poređajte odozgo.