1. Pleh prečnika 26 cm obložite masnim papirom, a rernu zagrejte na 175 stepeni.
2. Jaja, šećer, vanilin-šećer, rendanu koru pomorandže i 4 kašike vode mutite kremasto oko 10 minuta.
3. Lešnike, brašno i prašak za pecivo pomešajte, dodajte masi od jaja i izmešajte. Sipajte u pleh i pecite oko 40 minuta, pa ohladite.
4. Želatin rastopite u hladnoj vodi.
5. Dve pomorandže oljuštite i sitno isecite, a jednu iscedite.
6. Sir, komadiće pomorandže, sok, ribizle i šećer pomešajte, pa u tankom mlazu sipajte želatin.
7. Kad fil počne da se steže, dodajte čvrsto ulupanu slatku pavlaku.
8. Testo prepolovite, pa donju koru učvrstite prstenom. Nafilujte s pola krema, prekrijte drugom korom i premažite ostatkom.
9. Hladite barem dva sata, pa sklonite prsten.
10. Pavlaku čvrsto umutite i na torti špricem napravite guste ružice.
11. Oljuštenu pomorandžu isecite na kolutove, i poređajte odozgo.