1. Belanca umutite u čvrst sneg s kašičicom jabukovog sirćeta, 5 kašika šećera i brašnom.
2. Dve tepsije obložite pek-papirom. Belanca podelite na dva dela i ravnomerno sipajte u dve tepsije. Sušite oko 90 minuta na 120 stepeni.
3. Osušene kore odvojte od pek-papira i izlomite na sitne komade.
4. Žumanca umutite penasto s vanilin-šećerom i 4 kašike šećera. Krem od žumanaca skuvajte na pari da se zgusne.
5. Mleko zagrejte i u njemu otopite belu čokoladu i šećer.
6. Pre zagrevanja odvadite oko 1 dl hladnog mleka i u njemu rastopite gustin. Gustin bez grudvica dodajte uz mućenje uzavrelom mleku i zakuvajte gust krem. Kad se prohladi, umešajte krem od žumanaca.
7. U kalup za tortu poređajte parčiće sušenih belanaca (oko 1/4 količine), pa premažite 1/3 fila, poređajte opet parčiće, pa fil, parčiće, opet fil, i završite tortu parčićima.
8. Ostavite da prenoći u frižideru.
9. Borovnice zagrejte sa 4 kašike šećera, da se šećer rastopi. Ovim sirupom od borovnica prelijte svako parče torte pre služenja.
Napomena: Umesto da sušene kore lomite, možete da ih ostavite i cele (biće ih samo dve), ali je lomljenje bolje jer je torta s parčićima kao mozaik kad je sečete.