Napravite patišpanj od 12 belanaca i 14 kašika šećera, 4 kašike brašna, pola kesice praška za pecivo i 12 kašika mlevenih oraha. Ispecite u četvrtastom plehu, pa presecite na dve kore.


Sastojci:

12 jaja

12 kašika + 250 g šećera

12 kašika mlevenih oraha

100 g pudinga od vanile

margarin

200 g ananasa

300 g kivija

500 g banana ili jagoda

200 g pomorandži

2 kesice šlaga ili 2,5 dl slatke pavlake

Fil: 

U 1 l vrelog mleka dodajte 12 žumanaca umućenih sa 250 g šećera i 100 g pudinga od vanile. U ohlađen fil umešajte umućen margarin. 

Prvu koru premažite s malo fila, odozgo poređajte iseckano voće, pa preko njega ponovo nanesite fil. Poklopite drugom korom, pa celu tortu premažite umućenom slatkom pavlakom.