Čokoladne torte spadaju u najpopularnije poslastice i nema ko ih ne voli. Takođe, nijedno slavlje ne može da prođe bez ovakve torte. Postoji bezbroj recepata, ali svima je zajednička čokolada. Torta u nastavku je toliko kremasta da se topi u ustima, a pravi se lako.
Sastojci:
Za kore:
*veličina šolje200 ml
- 3 jajeta
- 1 šolja šećera
- 150 ml ulja
- pola šolje kakaoa
- 150 ml mleka
- 1 ipo šolja brašna
- 1 kašika praška za pecivo
Za fil:
- 2 šolje pavlake za kuvanje
- 1 ipo šolja kondenzovanog mleka
- 3/4 šolje kakao praha
- pola kašike želatina
- 300 ml slatke pavlake
Priprema:
Najpre uključite rernu da se zagreva na 200 stepeni. Pripremite kalup za pečenje - podmažite ga puterom pa stavite pek papir.
Jaja umutite sa šećerom. Dodajte ulje pa mutite još malo. Umešajte potom i kakao, brašno i mleko. Mutite minut dva pa sipajte prašak za pecivo. Promešajte špatulom. Sipajte smesu u pripremljen kalup i pecite 25 minuta.
U blender sipajte pavlaku za kuvanje, kondenzovano mleko i rastopljen želatin. Mutite. Potom sklonite poklopac i postepeno dodajte kakao, sve vreme dok blender radi. U činiji umutite slatku pavlaku pa dodajte smesu iz blendera. Mešajte špatulom dok se smesa ne sjedini.
Pečenu koru izvadite iz kalupa i uz pomoć konca za zube podelite na 2 dela. Vratite jednu koru u pleh, ali ispod stavite papir za pečenje ili foliju. Sipajte fil, pa pokrijte drugom korom. Stavite u zamrzivač na 4 sata. Pre sečenja ukrasite kakao prahom.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus