Čokoladne torte spadaju u najpopularnije poslastice i nema ko ih ne voli. Takođe, nijedno slavlje ne može da prođe bez ovakve torte. Postoji bezbroj recepata, ali svima je zajednička čokolada. Torta u nastavku je toliko kremasta da se topi u ustima, a pravi se lako.

Sastojci:

Za kore:

*veličina šolje200 ml

  • 3 jajeta
  • 1 šolja šećera 
  • 150 ml ulja
  • pola šolje kakaoa
  • 150 ml mleka
  • 1 ipo šolja brašna
  • 1 kašika praška za pecivo 

Za fil:

  • 2 šolje pavlake za kuvanje
  • 1 ipo šolja kondenzovanog mleka 
  • 3/4 šolje kakao praha 
  • pola kašike želatina 
  • 300 ml slatke pavlake 

Priprema:

Najpre uključite rernu da se zagreva na 200 stepeni. Pripremite kalup za pečenje - podmažite ga puterom pa stavite pek papir.

Jaja umutite sa šećerom. Dodajte ulje pa mutite još malo. Umešajte potom i kakao, brašno i mleko. Mutite minut dva pa sipajte prašak za pecivo. Promešajte špatulom. Sipajte smesu u pripremljen kalup i pecite 25 minuta.

U blender sipajte pavlaku za kuvanje, kondenzovano mleko i rastopljen želatin. Mutite. Potom sklonite poklopac i postepeno dodajte kakao, sve vreme dok blender radi. U činiji umutite slatku pavlaku pa dodajte smesu iz blendera. Mešajte špatulom dok se smesa ne sjedini.

Pečenu koru izvadite iz kalupa i uz pomoć konca za zube podelite na 2 dela. Vratite jednu koru u pleh, ali ispod stavite papir za pečenje ili foliju. Sipajte fil, pa pokrijte drugom korom. Stavite u zamrzivač na 4 sata. Pre sečenja ukrasite kakao prahom.

Izvor: Stvar ukusa

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE