Ukoliko ste ljubitelj kuglofa, a zasitili ste se te poslastice napravljene po klasičnom receptu, onda je ovaj sa makom i limunom idealan za vas. Pored toga što se lako pravi, ovaj kolač je prelepog izgleda, te će biti pravi ukras svake trpeze. Pored toga limun mu daje savršenu aromu, a dok ga budete pekli zamirisaće cela kuća.
Sastojci:
Za testo:
- 350 g brašna
- 230 ml mleka
- 220 g šećera
- 4 jajeta
- 200 g maslaca
- 5 kašika maka
- korica od dva limuna
- sok od dva limuna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
U činiji izmiksajte maslac sa šećerom, tako da dobijete kremastu strukturu. Dodajte jedno po jedno jaje sve vreme muteći, a potom i limunovu koru i ekstrakt vanile. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, pa prosejte u činiju, a potom sipajte mleko i limunov sok. Mutite dok ne dobijete kompaktnu smesu. Na kraju dodajte mak i sve dobro ručno izmešajte. Dobijenu smesu prelijte u kalup koji ste prethodno podmazali i ravnomerno rasporedite. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 45 minuta. Po želji ga pospite šećerom u prahu.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus