Ukoliko ste ljubitelj čuvene snikers čokoladice onda je ova torta idealna za vas. Kombinacija kikrikija, karamele i čokolade je savršen spoj, a svi će tražiti parče više. Recept nije previše komplikovan, a ova preukusna snikers torta postaće vaša omiljena poslastica. Iznenadiće vas lakoća sa kojom se pravi, a uspeće i onima koji nemaju previše iskustva.

  • Sastojci:
  • Za koru:
  • 220 g brašna
  • 40 g šećera
  • 1 kašika kako praha
  • pola kašičice praška za pecivo
  • pola kašičice soli
  • 120 g putera
  • 1 jaje
  • Za karamel fil:
  • 120 g šećera
  • 50 g putera
  • 80 ml slatke pavlake
  • pola kašičice soli
  • Za beli fil:
  • 150 g krem sira
  • 100 ml slatke pavlake
  • 2 kašike šećera u prahu
  • Za glazuru:
  • 100 g čokolade
  • 30 ml ulja
  • I još:
  • 150 g pečenog kikirikija

Priprema:

Za koru pomešajte suve sastojke, a zatim dodajte puter i jaje, pa zamesite da dobijete glatko testo. Razvucite testo na dimenziju pleha za pečenje i formitajte koru. Izbockajte viljuškom i stavite da se peče na 180 stepeni oko 20 minuta. Za to vreme pripremite filove. U šerpici zagrevajte šećer na umerenoj temperaturi, a kada počne da se karamelizuje dodajte puter. Enegrično mešajte da se puter rastopi, a zatim dodajte slatku pavlaku. Kada počne da vri kuvajte još par minuta uz konstantno mešanje i na kraju dodajte so. Ostavite sa strane da se prohladi. Krem sir umutite sa slatkom pavlakom i šećerom u prahu da dobijete čvrst šlag. Preko kore premažite beli fil, a potom preko njega stavite karamelu. Odozgo ravnomerno poređajte kikiriki. Čokoladu otopite na pari sa uljem, pa ja prelijte preko torte i glazuru lepo poravnajte. Kada se čokolada stegne tortu secite na parčiće i služite.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE