Kapri tortaje neprevaziđeni klasik koji se često služi kada su neke proslave, kao što su slave, praznici, rođendani... Umesto klasičnog recepta isprobajte i ovaj koji već decenijama prave italijanske bake. Ova poslastica je nešto između pečenog čizkejka i čuvene kapri torte, a pravi se tako što se umesi kora, a onda se sipa fil sa krem sir i puding od vanile sa krupnim komadima višanja ili jagoda.Priprema zahteva malo truda koji se zaista ispalati na kraju, jer ćete uživati u svakom zalogaju. 

  • Sastojci:
  • Za koru:
  • 250 g brašna
  • prstohvat soli
  • 80 g šećera
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 30 g kakaoa
  • 120 g putera
  • 1 jaje
  • Za fil: 
  • 600 g kompota od višanja ili jagoda 
  • 1 kesica pudina od vanile
  • 100 g putera 
  • 100 g šećera 
  • 15 g vanilin šećera
  • 4 jajeta
  • 600 g krem sira
  • 40 g kukuruznog skroba
  • 100 g pavlake
  • Za glazuru:
  • 100 g čokolade
  • 80 ml slatke pavlake 

Priprema:

Procedite voće, pa taj sok koji je ostao sipajte u šerpu. Puding razblažite sa nekoliko kašičica soka, pa sipajte nazad u šerpu. Kuvajte dok se ne zgusne, uz nepresatno mešanje, pa dodajte u višnje i promešajte. Pokrijte providnom folijom. U drugoj posudi pomešajte prosejano brašno, so, šećer, prašak za pecivo, kakao, istopljeni puter i jaje. Umesite testo. Kalup prečnika 24 cm obložite pek papirom, pa na dno i po ivicama utisnite testo. Izbockajte viljuškom. Umutite puter sobne temeprature sa šećerom i vanilin šećerom, pa dodajte jaja, krem sir, skrob i pavlaku, pa dobro sjedinite mikserom. Preko kore prvo sipajte pola fila sa krem sirom, zatim puding sa višnjama, a preko preostali fil i poravnajte. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 80 minuta, pa je isključite i otvorite vrata, a onda ostavite tortu unutra još 30 minuta. Istopite čokoladu sa slatkom pavlakom i prelijte preko torte. Ostavite preko noći u frižideru. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE