Mileram torta se pravi slično kao i čuveni čizkejk, jedino što se umesto keksa koristi prhko testo. Ovaosvežavajuća i lagana letnja torta je pravi izbor kada su napolju vrućine,a krckava kora, fil od pudinga i milerama, kao i voće na vrhu je čine aposlutno nedoljivom. Obavezno isprobajte ovaj recept, a maline možete da zamenite voćem po vašoj želji. Uživajte!
- Sastojci:
- Za koru:
- 200 g brašna
- 70 g šećera
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kesica vanilin šećera
- 70 g putera
- 1 jaje
- Za fil:
- 700 ml mleka
- 120 g pudinga od vanile
- 250 g šećera
- 800 g milerama
- Još:
- 400 g malina
- 1 kesica preliva za tortu
- 300 ml slatke pavlake
Priprema:
Pomešajte prosejano brašno i prašak za pecivo, pa dodajte šećer, vanilin šećer, puter sobne temperature i jaje. Umesite glatko testo. Nakon toga na pobrašnjenoj površini oklagijom razvucite testo, nekoliko centimetara veće od kalupa. Kalup premažite uljem i pospite brašnom, pa utisnite testo i po dnu i po ivicama. Višak testa isecite i stavite kalup u frižider. Puding od vanile pomešajte sa 200 ml mleka tako da ne ostanu grudvice. Preostalih 500 ml sipajte u šerpu i dodajte šećer. Kada se zagreje dodajte puding i kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sklonite sa šporeta i u vruć puding dodajte mileram i lepo promešajte. Sipajte fil preko kore, pa preko premažite maline koje ste izblendirali. Poravnajte i pecite na 170°C oko 70 minuta. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a za to vreme napravite preliv prema uputstvu sa kesice. Premažite preko torte i stavite u frižider preko noći. Ako želite možete da ukrasite tortu umućenom slatkom pavlakom ili svežim voćem.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus