Mileram torta se pravi slično kao i čuveni čizkejk, jedino što se umesto keksa koristi prhko testo. Ovaosvežavajuća i lagana letnja torta je pravi izbor kada su napolju vrućine,a krckava kora, fil od pudinga i milerama, kao i voće na vrhu je čine aposlutno nedoljivom. Obavezno isprobajte ovaj recept, a maline možete da zamenite voćem po vašoj želji. Uživajte!  

  • Sastojci: 
  • Za koru:
  • 200 g brašna
  • 70 g šećera
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 70 g putera
  • 1 jaje
  • Za fil:
  • 700 ml mleka
  • 120 g pudinga od vanile
  • 250 g šećera
  • 800 g milerama
  • Još: 
  • 400 g malina
  • 1 kesica preliva za tortu
  • 300 ml slatke pavlake 

Priprema: 

Pomešajte prosejano brašno i prašak za pecivo, pa dodajte šećer, vanilin šećer, puter sobne temperature i jaje. Umesite glatko testo. Nakon toga na pobrašnjenoj površini oklagijom razvucite testo, nekoliko centimetara veće od kalupa. Kalup premažite uljem i pospite brašnom, pa utisnite testo i po dnu i po ivicama. Višak testa isecite i stavite kalup u frižider. Puding od vanile pomešajte sa 200 ml mleka tako da ne ostanu grudvice. Preostalih 500 ml sipajte u šerpu i dodajte šećer. Kada se zagreje dodajte puding i kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sklonite sa šporeta i u vruć puding dodajte mileram i lepo promešajte. Sipajte fil preko kore, pa preko premažite maline koje ste izblendirali. Poravnajte i pecite na 170°C oko 70 minuta. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a za to vreme napravite preliv prema uputstvu sa kesice. Premažite preko torte i stavite u frižider preko noći. Ako želite možete da ukrasite tortu umućenom slatkom pavlakom ili svežim voćem. 

Izvor: Stvar ukusa