Kinder tortu nije teško napraviti, a super je predlog za vrele letnje dane. Podloga se pravi od čuvenog plazma keksa, a fil od kinder čokoladice kojoj niko ne može da odoli. Kombinacija sastojaka je čini aposolutno savršenom, a dodatni je plus i to što se hladi u frižideru. Kinder tortu možete da služite svaki dan, ali i kada su neke svečane proslave. 

  • Sastojci:
  • Za podlogu: 
  • 170 g mlevene plazme 
  • 90 g putera 
  • Za fil:
  • 500 g krem sira
  • 160 ml slatke pavlake
  • 50 g šećera u prahu 
  • 280 g kinder čokolade 
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 8 g želatina
  • 40 ml hladne vode
  • Za glazuru:
  • 2 kinder buena
  • 20 g mlečne čokolade
  • 120 ml slatke pavlake 
  • 2 kašike šećera u prahu
  • 1 kašičica ekstrakta vanile

Priprema: 

Pomešajte mlevenu plazmu i istopljeni puter, pa dobro sjedinite. Utisnite u kalup, a onda ostavite u frižideru da se ohladi nekih 20 minuta. U posudi pomešajte želatin i vodu, pa ostavite da nabubri 10 minuta. U drugoj posudi umutite krem sir sa šećerom u prahu, pa dodajte kinder čokoladice koje ste prethodno otopili. Promešajte, pa sipajte slatku pavlaku i vanilu. Umutite dok se svi sastojci lepo ne sjedine. Želatin otopite na pari, pa dodajte u fil i lagano promešajte, da se sve lepo sjedini. Sipajte fil preko podloge i ostavite da se ohladi u frižideru minimum 6 sati. Ukrasite otopljenom čokoladom i umućenom slatkom pavlakom sa šećerom u prahu i vanilom. Na kraju dekorišite i kinder bueno čokoladicama. 

Izvor: Stvar ukusa