Poslastice sa makom spadaju u klasike, a ljudi se dele na one koji ga obožavaju ili ga ne vole. Ako ste ljubitelj maka, onda vam predlažemo da ga pomešate sa najpoznatijim srpskim keksom, plazmom, i napravite tortu kojoj niko neće moći da odoli. Na YouTube su svi poludeli za ovim receptom za plazma tortu, a iznenadićete se koliko je jednostavna priprema, a ukus fantastičan. 

  • Sastojci:
  • Za koru:
  • 200 g putera
  • 200 g mlevenog maka
  • 220 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 4 kašike griza
  • 650 ml mleka
  • 400 g mlevene plazme
  • Za glazuru:
  • 150 g bele čokolade
  • 70 ml slatke pavlake

Priprema:

U šerpi pomešajte mak, šećer, vanilin šećer, griz i mleko. Dobro promešajte i kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Na kraju dodajte puter i mešajte dok se ne istopi. Sklonite sa šporeta, pa dodajte mlevenu plazmu i dobro promešajte. Sipajte smesu u vatrostalnu posudu i stavite u frižider. Istopite belu čokoladu sa slatkom pavlakom, pa prelijte preko torte. Vratite u frižider i ohladite još nekih 15 minuta. 

BONUS VIDEO: 

Kolač od 3 sastojka bez brašna Instagram/clarecreated

Izvor: Stvar ukusa