Poslastice sa makom spadaju u klasike, a ljudi se dele na one koji ga obožavaju ili ga ne vole. Ako ste ljubitelj maka, onda vam predlažemo da ga pomešate sa najpoznatijim srpskim keksom, plazmom, i napravite tortu kojoj niko neće moći da odoli. Na YouTube su svi poludeli za ovim receptom za plazma tortu, a iznenadićete se koliko je jednostavna priprema, a ukus fantastičan.
- Sastojci:
- Za koru:
- 200 g putera
- 200 g mlevenog maka
- 220 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 4 kašike griza
- 650 ml mleka
- 400 g mlevene plazme
- Za glazuru:
- 150 g bele čokolade
- 70 ml slatke pavlake
Priprema:
U šerpi pomešajte mak, šećer, vanilin šećer, griz i mleko. Dobro promešajte i kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Na kraju dodajte puter i mešajte dok se ne istopi. Sklonite sa šporeta, pa dodajte mlevenu plazmu i dobro promešajte. Sipajte smesu u vatrostalnu posudu i stavite u frižider. Istopite belu čokoladu sa slatkom pavlakom, pa prelijte preko torte. Vratite u frižider i ohladite još nekih 15 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem