Poslastice sa makom spadaju u klasike, a ljudi se dele na one koji ga obožavaju ili ga ne vole. Ako ste ljubitelj maka, onda vam predlažemo da ga pomešate sa najpoznatijim srpskim keksom, plazmom, i napravite tortu kojoj niko neće moći da odoli. Na YouTube su svi poludeli za ovim receptom za plazma tortu, a iznenadićete se koliko je jednostavna priprema, a ukus fantastičan.
- Sastojci:
- Za koru:
- 200 g putera
- 200 g mlevenog maka
- 220 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 4 kašike griza
- 650 ml mleka
- 400 g mlevene plazme
- Za glazuru:
- 150 g bele čokolade
- 70 ml slatke pavlake
Priprema:
U šerpi pomešajte mak, šećer, vanilin šećer, griz i mleko. Dobro promešajte i kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Na kraju dodajte puter i mešajte dok se ne istopi. Sklonite sa šporeta, pa dodajte mlevenu plazmu i dobro promešajte. Sipajte smesu u vatrostalnu posudu i stavite u frižider. Istopite belu čokoladu sa slatkom pavlakom, pa prelijte preko torte. Vratite u frižider i ohladite još nekih 15 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus