Rozen torta je klasik među poslasticama. Toliko je popularna da se često sprema i u slanoj varijanti, a za danas predlažemo sjajan recept sa čokoladom. Čokolada ide u fil i glazuru, pa će je obožavati svi sladokusci. U fil ide i mleveni keks za najhrskaviji ukus. Pored mlevenog keksa, ubacuju se i mleveni lešnici.

Sastojci:

  • 1 pakovanje rozen kora
  • 420 ml mleka
  • 340 g šećera
  • 270 g putera
  • 170 g crne čokolade
  • 330 g mevenog keksa
  • 280 g mlevenih lešnika
  • Za glazuru:
  • 120 g crne čokolade
  • 40 ml ulja

Recept za čokoladnu tortu sa mlevenim keksom i lešnicima:

U posudu ubacite mleko i šećer, pomešajte i ostavite da provri na srednjoj temperaturi. Kada provri, ubacite isecka puter, smanjite na laganu vatru i mešajte dok se ne otopite. Sklonite sa šporeta, pa ubacite izlomljenu crnu čokoladu. Kada se otopi, dodajte mleveni keks i lešnike i dobro promešajte. Rasporedite deo fila po rozen kori, pokrijte drugom korom, pritisnite rukama, pa nanesite drugi sloj fila na rozen tortu. Ređajte do utroška materijala, a poslednji sloj rozen torte treba da vam bude kora. Pritisnite čokoladnu rozen tortu malo težim predmetom. Otopite crnu čokoladu sa uljem na pari, na nanesite glazuru. Preporučujemo i rozen tortu sa domaćim korama.

BONUS VIDEO:

Instagram/best_kompotik Napoleon torta

 Izvor: StvarUkusa