Rozen torta je klasik među poslasticama. Toliko je popularna da se često sprema i u slanoj varijanti, a za danas predlažemo sjajan recept sa čokoladom. Čokolada ide u fil i glazuru, pa će je obožavati svi sladokusci. U fil ide i mleveni keks za najhrskaviji ukus. Pored mlevenog keksa, ubacuju se i mleveni lešnici.
Sastojci:
- 1 pakovanje rozen kora
- 420 ml mleka
- 340 g šećera
- 270 g putera
- 170 g crne čokolade
- 330 g mevenog keksa
- 280 g mlevenih lešnika
- Za glazuru:
- 120 g crne čokolade
- 40 ml ulja
Recept za čokoladnu tortu sa mlevenim keksom i lešnicima:
U posudu ubacite mleko i šećer, pomešajte i ostavite da provri na srednjoj temperaturi. Kada provri, ubacite isecka puter, smanjite na laganu vatru i mešajte dok se ne otopite. Sklonite sa šporeta, pa ubacite izlomljenu crnu čokoladu. Kada se otopi, dodajte mleveni keks i lešnike i dobro promešajte. Rasporedite deo fila po rozen kori, pokrijte drugom korom, pritisnite rukama, pa nanesite drugi sloj fila na rozen tortu. Ređajte do utroška materijala, a poslednji sloj rozen torte treba da vam bude kora. Pritisnite čokoladnu rozen tortu malo težim predmetom. Otopite crnu čokoladu sa uljem na pari, na nanesite glazuru. Preporučujemo i rozen tortu sa domaćim korama.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Uskršnja salata sa tortelinama, šunkom i kačkavaljem
Kako da dobijete najlepšu žutu boju jaja za Uskrs
Kako se pravilno kuvaju jaja za Uskrs
Grilovani fileti šarana sa povrćem za Veliki petak
Posna pita sa jabukama za Veliki petak