Torta od kafe i krema se priprema sa lakoćom, a jede sa posebnim užitkom jer sadrži omiljeni napitak skoro celog sveta – kafu. Pročitajte i kako se pravi brzinska čokoladna torta sa keksom i kafom, malo je drugačija od recepta sa tortu od kafe i krema. Za tortu od kafe i krema biće vam potrebna espreso kafa, kao i zrna kafe za ukrašavanje. Ovako se pravi nepečena torta od kafe i krema!
Sastojci:
- 100 ml ulja
- 750 ml slatke pavlake, ohlađene
- 100ml likera od kafe
- 2 kašičice instant espreso praha, plus dodatak za ukrašavanje
- 2 kašike šećera u prahu
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 3 x 250g pakovanja keksa
- za ukrašavanje zrna kafe
Recept za izdašnu tortu od kafe i krema:
Pripremite kremove:
Za pripremu nepečenetorte od kafe i krema, veoma lagano nauljite duboki kalup za torte, a zatim ga obložite prozirnom folijom (ulje i prijanjajuća folija su neophodni za vađenje torte izkalupa). Podelite slatku pavlaku na 2 činije. Umutite jednu činiju slatke pavlake sa likerom od kafe, espreso prahom i 1 kašikom šećera u prahu dok se ne formiraju mekani vrhovi. Umutite drugu činiju sa ekstraktom vanile i poslednjom kašikom šećera u prahu.
Sastavite tortu:
Da biste sastavili tortu od kafe i krema, dno kalupa obložite slojem keksa (možda ćete morati da ga izlomite da biste popunili praznine, a zatim premažite tankim slojem krema sa ukusom kafe, pa zatim kremom sa ekstraktom vanile. Ponavljajte postupak i nastavite, smenjujući kremove, i keks, dok se ne utroše svi keksići. Završite slojem kreme, a zatim ohladite preko noći. Otpustite kalup za tortu i uklonite prijanjajuću foliju. Ukrasite posipanjem espreso praha i sa malo kafe u zrnu. Uživajte u torti od kafe i krema!
Saznajte recept za MUS OD KAFE I DVE VRSTE MLEKA
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/L.S.
Uskršnja salata sa tortelinama, šunkom i kačkavaljem
Kako da dobijete najlepšu žutu boju jaja za Uskrs
Kako se pravilno kuvaju jaja za Uskrs
Grilovani fileti šarana sa povrćem za Veliki petak
Posna pita sa jabukama za Veliki petak