Torta od kafe i krema se priprema sa lakoćom, a jede sa posebnim užitkom jer sadrži omiljeni napitak skoro celog sveta – kafu. Pročitajte i kako se pravi brzinska čokoladna torta sa keksom i kafom, malo je drugačija od recepta sa tortu od kafe i krema. Za tortu od kafe i krema biće vam potrebna espreso kafa, kao i zrna kafe za ukrašavanje. Ovako se pravi nepečena torta od kafe i krema!

Sastojci:

  • 100 ml ulja
  • 750 ml slatke pavlake, ohlađene
  • 100ml likera od kafe
  • 2 kašičice instant espreso praha, plus dodatak za ukrašavanje
  • 2 kašike šećera u prahu
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 3 x 250g pakovanja keksa
  • za ukrašavanje zrna kafe 

Recept za izdašnu tortu od kafe i krema:

12:21
Korak 1

Pripremite kremove:

Za pripremu nepečenetorte od kafe i krema, veoma lagano nauljite duboki kalup za torte, a zatim ga obložite prozirnom folijom (ulje i prijanjajuća folija su neophodni za vađenje torte izkalupa). Podelite slatku pavlaku na 2 činije. Umutite jednu činiju slatke pavlake sa likerom od kafe, espreso prahom i 1 kašikom šećera u prahu dok se ne formiraju mekani vrhovi. Umutite drugu činiju sa ekstraktom vanile i poslednjom kašikom šećera u prahu.

12:25
Korak 2

Sastavite tortu:

Da biste sastavili tortu od kafe i krema, dno kalupa obložite slojem keksa (možda ćete morati da ga izlomite da biste popunili praznine, a zatim premažite tankim slojem krema sa ukusom kafe, pa zatim kremom sa ekstraktom vanile. Ponavljajte postupak i nastavite, smenjujući kremove, i keks, dok se ne utroše svi keksići. Završite slojem kreme, a zatim ohladite preko noći. Otpustite kalup za tortu i uklonite prijanjajuću foliju. Ukrasite posipanjem espreso praha i sa malo kafe u zrnu. Uživajte u torti od kafe i krema!

Saznajte recept za MUS OD KAFE I DVE VRSTE MLEKA

BONUS VIDEO:

Instagram/best_kompotik Napoleon torta

StvarUkusa/L.S.