Torta od kafe i krema se priprema sa lakoćom, a jede sa posebnim užitkom jer sadrži omiljeni napitak skoro celog sveta – kafu. Pročitajte i kako se pravi brzinska čokoladna torta sa keksom i kafom, malo je drugačija od recepta sa tortu od kafe i krema. Za tortu od kafe i krema biće vam potrebna espreso kafa, kao i zrna kafe za ukrašavanje. Ovako se pravi nepečena torta od kafe i krema!
Sastojci:
- 100 ml ulja
- 750 ml slatke pavlake, ohlađene
- 100ml likera od kafe
- 2 kašičice instant espreso praha, plus dodatak za ukrašavanje
- 2 kašike šećera u prahu
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 3 x 250g pakovanja keksa
- za ukrašavanje zrna kafe
Recept za izdašnu tortu od kafe i krema:
Pripremite kremove:
Za pripremu nepečenetorte od kafe i krema, veoma lagano nauljite duboki kalup za torte, a zatim ga obložite prozirnom folijom (ulje i prijanjajuća folija su neophodni za vađenje torte izkalupa). Podelite slatku pavlaku na 2 činije. Umutite jednu činiju slatke pavlake sa likerom od kafe, espreso prahom i 1 kašikom šećera u prahu dok se ne formiraju mekani vrhovi. Umutite drugu činiju sa ekstraktom vanile i poslednjom kašikom šećera u prahu.
Sastavite tortu:
Da biste sastavili tortu od kafe i krema, dno kalupa obložite slojem keksa (možda ćete morati da ga izlomite da biste popunili praznine, a zatim premažite tankim slojem krema sa ukusom kafe, pa zatim kremom sa ekstraktom vanile. Ponavljajte postupak i nastavite, smenjujući kremove, i keks, dok se ne utroše svi keksići. Završite slojem kreme, a zatim ohladite preko noći. Otpustite kalup za tortu i uklonite prijanjajuću foliju. Ukrasite posipanjem espreso praha i sa malo kafe u zrnu. Uživajte u torti od kafe i krema!
Saznajte recept za MUS OD KAFE I DVE VRSTE MLEKA
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem