Torta od kafe i krema se priprema sa lakoćom, a jede sa posebnim užitkom jer sadrži omiljeni napitak skoro celog sveta – kafu. Pročitajte i kako se pravi brzinska čokoladna torta sa keksom i kafom, malo je drugačija od recepta sa tortu od kafe i krema. Za tortu od kafe i krema biće vam potrebna espreso kafa, kao i zrna kafe za ukrašavanje. Ovako se pravi nepečena torta od kafe i krema!
Sastojci:
- 100 ml ulja
- 750 ml slatke pavlake, ohlađene
- 100ml likera od kafe
- 2 kašičice instant espreso praha, plus dodatak za ukrašavanje
- 2 kašike šećera u prahu
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 3 x 250g pakovanja keksa
- za ukrašavanje zrna kafe
Recept za izdašnu tortu od kafe i krema:
Pripremite kremove:
Za pripremu nepečenetorte od kafe i krema, veoma lagano nauljite duboki kalup za torte, a zatim ga obložite prozirnom folijom (ulje i prijanjajuća folija su neophodni za vađenje torte izkalupa). Podelite slatku pavlaku na 2 činije. Umutite jednu činiju slatke pavlake sa likerom od kafe, espreso prahom i 1 kašikom šećera u prahu dok se ne formiraju mekani vrhovi. Umutite drugu činiju sa ekstraktom vanile i poslednjom kašikom šećera u prahu.
Sastavite tortu:
Da biste sastavili tortu od kafe i krema, dno kalupa obložite slojem keksa (možda ćete morati da ga izlomite da biste popunili praznine, a zatim premažite tankim slojem krema sa ukusom kafe, pa zatim kremom sa ekstraktom vanile. Ponavljajte postupak i nastavite, smenjujući kremove, i keks, dok se ne utroše svi keksići. Završite slojem kreme, a zatim ohladite preko noći. Otpustite kalup za tortu i uklonite prijanjajuću foliju. Ukrasite posipanjem espreso praha i sa malo kafe u zrnu. Uživajte u torti od kafe i krema!
Saznajte recept za MUS OD KAFE I DVE VRSTE MLEKA
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus