1. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Nauljite kalup za hleb, stavite papir za pečenje i nauljite ga, pa ga malo pobrašnavite.
2. U manjoj posudi umutite jaja, 2 kašike slatke pavlake i 1 kašiku ruma. U drugoj, malo većoj posudi pomešajte brašno, 1/2 šolje šećera, prašak za pecivo i so. Dodajte puter i pola smese sa jajima i sve dobro umutite električnim mikserom (1 minut, dok se sve dobro ne sjedini), pa dodajte ostatak smese sa jajima i izmiksajte dobro. Dodajte i kokos. Smesu uspite u kalup za hleb i pecite dok ne dobije zlatnu boju, oko 45 minuta.
3. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi na 10 minuta. Izvadite kolač iz kalupa i ostavite ga da se u potpunosti ohladi na žici.
4. Operite kalup i dobro prebrišite, pa ga obložite plastičnom folijom. Oštrim nožem kolač isecite uzdužno na 3 jednaka dela. Premažite ili poprskajte delove kore sa po dve kašike ruma. U posudi pomešajte 6 kašika slatke pavlake sa 1 kašikom šećera dok ne dobijete čvrstu smesu. U drugoj posudi pomešajte ananas i 1 kašiku ruma, pa to dodajte dobijenoj čvrstoj kremi od slatke pavlake.
5. Donji deo kolača vratite u kalup, pa premažite sladoledom, pa stavite preko toga srednji deo kolača, pa premažite sa smesom ananasa i slatke pavlake, pa poklopite gornjim delom kolača.
6. Sve pokrijte plastičnom folijom i stavite u zamrzivač dok se ne stegne – bar 8 sati (do 2 dana).
7. Kada kolač izvadite iz zamrzivača ostavite ga da odstoji na sobnoj temperaturi bar 15 minuta pre služenja. Kolač secite zagrejanim nožem i služite uz malo komadića ananasa.
Izvor: lifepress magazin