1. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Nauljite kalup za hleb, stavite papir za pečenje i nauljite ga, pa ga malo pobrašnavite.


Sastojci:

2 veća jajeta

1/2 šolje slatke pavlake za kuvanje

1/4 šolje ruma

1 šolja brašna za pite i kolače

1/2 šolje šećera (+ 1 kašika)

1/2 kašičice praška za pecivo

1/4 kašičice soli

120 g putera, omekšanog

1/2 šolje kokosovog brašna

1/2 šolje komadića ananasa (oceđenog i blago izgnječenog)

500 ml sladoleda od kokosa, omekšanog

2. U manjoj posudi umutite jaja, 2 kašike slatke pavlake i 1 kašiku ruma. U drugoj, malo većoj posudi pomešajte brašno, 1/2 šolje šećera, prašak za pecivo i so. Dodajte puter i pola smese sa jajima i sve dobro umutite električnim mikserom (1 minut, dok se sve dobro ne sjedini), pa dodajte ostatak smese sa jajima i izmiksajte dobro. Dodajte i kokos. Smesu uspite u kalup za hleb i pecite dok ne dobije zlatnu boju, oko 45 minuta.

3. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi na 10 minuta. Izvadite kolač iz kalupa i ostavite ga da se u potpunosti ohladi na žici.

4. Operite kalup i dobro prebrišite, pa ga obložite plastičnom folijom. Oštrim nožem kolač isecite uzdužno na 3 jednaka dela. Premažite ili poprskajte delove kore sa po dve kašike ruma. U posudi pomešajte 6 kašika slatke pavlake sa 1 kašikom šećera dok ne dobijete čvrstu smesu. U drugoj posudi pomešajte ananas i 1 kašiku ruma, pa to dodajte dobijenoj čvrstoj kremi od slatke pavlake.

5. Donji deo kolača vratite u kalup, pa premažite sladoledom, pa stavite preko toga srednji deo kolača, pa premažite sa smesom ananasa i slatke pavlake, pa poklopite gornjim delom kolača.

6. Sve pokrijte plastičnom folijom i stavite u zamrzivač dok se ne stegne – bar 8 sati (do 2 dana).

7. Kada kolač izvadite iz zamrzivača ostavite ga da odstoji na sobnoj temperaturi bar 15 minuta pre služenja. Kolač secite zagrejanim nožem i služite uz malo komadića ananasa.

Izvor: lifepress magazin