Kada vas mrzi da kuvate komplikovane recepte, vi napraviite jednostavno jelo, koje je toliko ukusno, da kada jednom probate stalno ćete jesti. Podseća na punjenu pitu, u sredini su šunka i sir, a kao kore koristi se smesa od krompira i tikvica.
Sastojci:
- 1 tikvica
- 3 krompira
- 4 jajeta
- 30 ml ulja
- 1 kasika brašna
- pečenica (ili šunka po želji)
- tvrdi sir (po želji)
- 1 kašika prezli
Priprema:
Izrendajte krompir, tikvicu. Posolite i dobro promešajte. Ostavite 10-tak minuta, pa procedite višak tečnosti. Stavite u veću činiju pa dodajte, jaja, malo soli, biber, ulje i kasiku brasna. Dobro promešajte. Tepsiju prečnika 24 cm nauljite ili oblozite sa pek papirom. Izlijte polovinu smese. Preko poređajte pečenicu, pa izrendajte sir. Zatim ravnomerno rasporedite ostatak smese sa tikvicama. Pospite prezlama. Pecite u zagrejanoj rerni na 210°C oko 30-tak minuta. Ostavite u rerni da se ohladi.
Izvor: Cooking
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus