Kada vas mrzi da kuvate komplikovane recepte, vi napraviite jednostavno jelo, koje je toliko ukusno, da kada jednom probate stalno ćete jesti. Podseća na punjenu pitu, u sredini su šunka i sir, a kao kore koristi se smesa od krompira i tikvica. 

Sastojci:

  • 1 tikvica 
  • 3 krompira 
  • 4 jajeta
  • 30 ml ulja
  • 1 kasika brašna
  • pečenica (ili šunka po želji)
  • tvrdi sir (po želji)
  • 1 kašika prezli

Priprema:

Izrendajte krompir, tikvicu. Posolite i dobro promešajte. Ostavite 10-tak minuta, pa procedite višak tečnosti. Stavite u veću činiju pa dodajte, jaja, malo soli, biber, ulje i kasiku brasna. Dobro promešajte.  Tepsiju prečnika 24 cm nauljite ili oblozite sa pek papirom. Izlijte polovinu smese. Preko poređajte pečenicu, pa izrendajte sir. Zatim ravnomerno rasporedite ostatak smese sa tikvicama. Pospite prezlama.  Pecite u zagrejanoj rerni na 210°C oko 30-tak minuta. Ostavite u rerni da se ohladi.

Izvor: Cooking