Pohovane tikvice uz paradajz salatu i parče sira su naš izbor ovog leta. Lagano jelo, koje se brzo sprema, a pritom vas i zasiti je ono što najviše volimo kod tikvica. A da biste obogatili pohovane tikvice i podigli recept na viši nivo nakon što ih uvaljate u poh pospite ih susamom. Biće još bolje i ukusnije.
Sastojci:
- 2 tikvice srednje veličine
- 2 jajeta
- 2 kašike kisele pavlake
- 100 g susama
- 50 g sojinih pahuljica
- 4 kašike brašna
- so
- ulje
Priprema:
Tikvice oguliti, iseći na listiće i posoliti. Ostaviti 5-10 minuta da puste tečnost. Za to vreme umutiti jaja, dodati pavlaku i pomešati. Na jedan tanjir stavite brašno, na drugi susam. Tikvice provući kroz brašno, jaja i susam na kraju. Pržiti da porumeni pa vaditi na papirne ubruse.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom