Pohovane tikvice uz paradajz salatu i parče sira su naš izbor ovog leta. Lagano jelo, koje se brzo sprema, a pritom vas i zasiti je ono što najviše volimo kod tikvica. A da biste obogatili pohovane tikvice i podigli recept na viši nivo nakon što ih uvaljate u poh pospite ih susamom. Biće još bolje i ukusnije.

Sastojci:

  • 2 tikvice srednje veličine
  • 2 jajeta
  • 2 kašike kisele pavlake
  • 100 g susama
  • 50 g sojinih pahuljica
  • 4 kašike brašna
  • so
  • ulje

Priprema:

Tikvice oguliti, iseći na listiće i posoliti. Ostaviti 5-10 minuta da puste tečnost. Za to vreme umutiti jaja, dodati pavlaku i pomešati. Na jedan tanjir stavite brašno, na drugi susam. Tikvice provući kroz brašno, jaja i susam na kraju. Pržiti da porumeni pa vaditi na papirne ubruse.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja