U mesecu decembru i januaru je prava zimska idila, jer počinje da pada sneg, dolaze nam praznici kao što su Nova godina i Božić, a imamo i slave kao što je Sveti Nikola. Vreme je dekoraciju doma, ali i jelke. Takođe, ne smemo da zaboravimo da dekorišemo i hranu. Pored svečane trpeze za najluđu noć, kao i za Božić, svaki dan možete da pripremate zanimljive sitne zalogaje sa prazničnim motivima.
Ako vam dođu prijatelji u goste poslužite im predjelo u obliku Sneška, a možete i kolače u obliku jelke i Sneška.
Sastojci:
- 1 crni luk
- 1 šolja isečenih paprika
- 2 čena belog luka
- 3 šolje seckane piletine
- malo fajita začina
- 1/2 šolje paradajz soka
- pesto sos
Priprema:
Propržite isečen crni luk, različite vrste paprika i sitno iseckan beli luk. Sipajte seckanu piletinu i fajita začin. Prelijte paradajz sosom i krkčkajte. Tortilju presecite na pola, pa jedan kraj premažite smesom od brašna i vode i napravite kupu, pa zalepite tu gde je premazano (pogledati sliku). Sipajte smesu unutra, ivice premažite smesom sa brašnom, pa zatvorite. Stavite na obložen pleh i premažite uljem. Pecite na 180°C oko 25 minuta. Uzmite 2 tortilje i spojite ih kao jelku čačkalicom, a zatim ih premažite pesto sosom.
Domaće lazanje po italijanskom receptu
Šnicle od svinjskog vrata marinirane u pivu
Posni čokoladni kolač sa marmeladom
Kako da napravite potaž od bundeve
Zapečeni pire krompir sa šampinjonima