Na novogodišnjoj trpezi su pored slanih đakonija, obavezne i slatke. Postoji razni recepti za čuvene specijalitete kao što je tiramisu, reforma..., ali posle teške hrane uvek više prija neka lagana i osvežavajuća poslastica.Upravo takva je i ova za tortu sa kremastim belim filom i kupinama, a priprema nije mnogo komplikovana, pa možete i na dan Nove godine da je pravite. 

  • Sastojci:
  • piškote 
  • 600 ml mleka 
  • 100 g šećera 
  • 40 g kukuruznog skroba 
  • 8 g vanilin šećera
  • 125 g jogurta od vanile
  • Još: 
  • 280 g kupina
  • 70 g šećera
  • limunov sok
  • 10 ml vode
  • 35 g kukuruznog skroba

Priprema:
U kalup po dnu i ivici poređajte piškote koje ste umočili u mleko (100 ml). U preostalo mleko (500 ml) dodajte šećer i skrob, pa kuvajte uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Sklonite sa šporeta, pa dodajte jogurt i vanilin šećer. Promešajte i sipajte preko piškota, pa pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na 2 sata. Zatim u šerpu sipajte kupine i šećer, limunov sok i vodu. Kuvajte dok ne krene da ključa, pa sklonite i dodajte skrob. Izblendirajte dobro, pa vratite na šporet i kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sipajte preko belog fila, poravnajte i ostavite da se skroz ohladi na sobnoj temepraturi. Stavite u frižider na 2 sata. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE