1. U veću posudu staviti polovinu brašna, doati izmrvljen kvasac, prašak za pecivo, so i šećer.
2. Sa mlakom vodom zamesizi fino testo uz dodatak preostalog brašna. Testo ostaviti 60 minuta da nadodje, zatim ga premeseti na radnu površinu posutu s brašnom.
3. Rernu zagrejati na 275 stepeni, pa staviti praznu šerpu sa poklopcem da se dobro ugreje.
4. U dobro zagrejanu šerpu staviti hleb pokriti poklopcem i peći 20 minuta na 275 stepei, zatim skloniti poklopc i peći jos 15 minuta bez poklopca.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: mesimozajedno.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus