1. U veću posudu staviti polovinu brašna, doati izmrvljen kvasac, prašak za pecivo, so i šećer.


Sastojci:

1 kg brašna

50 g svežeg kvasca

1 kesica praška za pecivo

1 kašika soli

1 kašičica šećera

500 ml mlake vode

2. Sa mlakom vodom zamesizi fino testo uz dodatak preostalog brašna. Testo ostaviti 60 minuta da nadodje, zatim ga premeseti na radnu površinu posutu s brašnom.

3. Rernu zagrejati na 275 stepeni, pa staviti praznu šerpu sa poklopcem da se dobro ugreje.

4. U dobro zagrejanu šerpu staviti hleb pokriti poklopcem i peći 20 minuta na 275 stepei, zatim skloniti poklopc i peći jos 15 minuta bez poklopca.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: mesimozajedno.rs